Menu

100617 oorsprong 1Sint Nicolaasga   Het verplaatsen van de tuigwedstrijd van de landelijke rijvereniging  De Oorsprong  in Sint Nicolaasga van de woensdagavond naar de zaterdag is uiterst succesvol gebleken.  Samen met de vereniging uit Gaasterland werd het een prachtige tuigmiddag waarbij het publiek volop heeft kunnen genieten.

Met Olger fan Fjildsicht, een zoon van tuigtopper Thorben 466 wist Brechtsje Gras-van der Weij tot tweemaal toe een rubriek te winnen op de fraaie en publiekelijk goed bezochte KONAG JUMBO Tuigmiddag bij manege De Oorsprong. Olger mocht zich eerst laten zien in de rubriek bestgaand rijpaard alwaar de juryleden Harm Mulder uit Vegelinsoord en Reitse Faber uit Dijken de stap, draf en galop van de ruime groep combinaties beoordeelde. De grootste winst was echter voor de merrie Ytsjen, een dochter van Ulke 338 welke door hengstenhouder Hendrik Eppinga uit Oudemirdum werd gereden

Wie zeker ook een fijne opsteker kreeg was Renske Marrit Atsma uit Sondel die met haar pony Ti Sento de rubriek voor bestgaande rijpony won. Nog meer jeugdigen in de baan tijdens de aangespannen jeugdrubriek alwaar kinderen naast een volwassene plaats nemen op de bok en vervolgens zoveel mogelijk zelfstandig al een Fries paard besturen. Deze jeugdrubriek werd gewonnen door Anne Rikst Eppinga die de tuigtalenten van haar vader Hendrik duidelijk heeft geërfd

Hendrik Eppinga was niet alleen succesvol met de merrie Ytsjen, maar ook met de KFPS-stamboekhengsten Mewes en Fonger. Hij reed ze in tandemformatie - dus recht voor elkaar - naar de winst, nadat hij meestermenner Frits de Jong uit Tjerkgaast versloeg. Bij de tweespannen ontstond ook een hele fraaie strijd waarbij Gooitzen Wester fan Tjerkgaast en Jelle van der Kooi twee hele mooie tweespannen in de overkamping mochten laten zien. Jelle had de meeste fans op zijn hand, maar zijn net nieuwe span bestaand uit Jort en Xander was nog niet helemaal opgewassen tegen het ervaren duo Hovenierwester Aalwina naast Hovenierwester Sterre.

Een foto-impressie van de tuigmiddag staat op de Facebookpagina van de DeSintNykster.nl

(Foto's: De Zakenman)

100617 oorsprong 3

100617 oorsprong 6

100617 oorsprong 24

100617 oorsprong 50

100617 oorsprong 99

 Beste lezer van DeSintNykster.nl,

Fijn dat je onze berichten leest! Houd dit unieke nieuwsmedium in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl.

Ja, ik word Vriend!