170515 Langweer Deinum een op eenLANGWEER - In een zeer doelpuntrijk heeft VV Langweer het seizoen 2016/2017 met winst tegen Deinum afgesloten. Voor het elftal uit het watersportdorp stond alleen nog de prestige op het spel. Bovendien wilde iedereen, die de roodhemden een warm hart toedragen, op een waardige manier afscheid nemen van onder andere trainer Guido Pen.

Ook werd er afscheid genomen van teammanager Fred Hokkelman. Keeper Auke Piet van der Hoek en Lars Hokkelman maken bovendien de overstap naar Renado, terwijl Aurelius Faber vanaf volgend seizoen in een shirt van SC Joure te bewonderen is.

In een enerverend duel was het Deinum dat binnen een kwartier voetbal het bal opende. De spits van de tegenstander wist keeper Van der Hoek te verschalken, nadat hij de bal uit zijn handen liet glippen. Nog geen minuut later stond er al 0-2 op het scorebord. Het publiek knipperde een keer met de ogen waarna het al 1-2 stond, dankzij een doelpunt van Sander Drost. Hij werd vrij voor de keeper gezet, omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel. In de 38ste minuut was het opnieuw Deinum dat wist te scoren.

Langweer wilde toch nog wat van de middag maken en kwam fel uit de kleedkamer. Na vier minuten voetbal was het Bas Bloemendaal, die voor de 2-3 tekende. Sander Drost maakte de aansluitingstreffer. Zijn solo leek eerst te strandden, maar hij zette goed door en maakte het doelpunt. Na een klutssituatie werd het in de 66ste minuut 4-3. Herman Roffel gaf het laatste zetje. Binnen drie minuten werd de stand alweer door Deinum gelijk getrokken. In de slotfase bleek Langweer toch de langste adem te hebben. Tim de Jong en Rolf Booi maakten de vijfde en het zes doelpunt van de middag.

VV Langweer eindigde uiteindelijk als vijfde. Ook in de periodes werden onvoldoende punten gehaald om nog nacompetitie af te dwingen.