140517 dronrijp renado 0 2 73DRONRIJP - Met een meer dan verdiende 0-2 overwinning op Dronrijp heeft Renado het seizoen afgesloten. Beide doelpunten vielen diep in de tweede helft waarvan het slotakkoord door Giedo de Weerd werd gemaakt. De Weerd werd met het aantal van twintig topscoorder en het doelpunt was zijn vijftigste in dienst van Renado.

Op het kunstgrasveld in Dronrijp kwam Renado niet in de problemen. Geen moment gaf Dronrijp de indruk om nog te strijden voor een plaats in de nacompetitie. De verdediging hield gemakkelijk stand en voorin stond het vizier niet echt op scherp zodat het lang 0–0 bleef. In de slotminuten van de eerste helft hield de lat tot twee keer een voorsprong van de Sint Nyksters tegen.

In de tweede helft was het spel niet veel anders. Het povere Dronrijp kon geen vuist maken. Renado gebruikte in dit duel alle spelers. Arjen Postma, die een dag van te voren kampioen was geworden met Zeerobben, gunde zijn liesblessure rust.  De doelpunten vielen in de laatste tien minuten. De 0-1 kwam van de voet van Rudi Postma, die van randje zestienmeter uithaalde en de keeper kansloos liet. De eindstand kwam van de voet van Giedo de Weerd die de verdediging op de verkeerde voet zetten en de 0-2 scoorde. Na afloop van de wedstrijd kreeg de spits van Renado de topscorer beker en de felicitaties van clubvoorzitter Guus Bax uitgereikt.

Met de overwinning van Renado en het puntverlies van Akkrum zijn de Sint Nyksters met acht punten verschil kampioen geworden. Door de winst hebben de witroden ook hun dorpsgenoot Piet de Winter een goede dienst te bewijzen. De trainer van Oldeboorn werd met zijn ploeg derde, waardoor hij in de nacompetitie nog promotie met zijn elftal mag proberen te bewerkstelligen.