Menu

zoeken

300417 bl b rendoa 0 3 52SNEEK – Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Renado haar naaste belager voor de titel op drie punten achterstand gezet. De Sint Nykster swonnen overtuigend met 0-3 van Black Boys, terwijl Akkrum in de derby tegen Oldeboorn twee dure punten lieten liggen door met 3 – 3 gelijk te spelen. Door die puntendeling heeft Renado nu drie punten voorsprong.

Renado was in Sneek duidelijk de beter voetballende ploeg. Door de sterke wind over de lengte richting van het veld was het niet altijd makkelijk om de bal onder controle te houden. De beste kansen waren wel voor de Sint Nyksters maar tot doelpunten kwam het niet in de eerste helft. Renado mistte een viertal opgelegde kanten, dat allemaal net naast of op de Black Boys keeper strandde. Het zeer matige Black Boys wist geen enkel kans te creëren en trok veelal een muur op voor het doel.

Met wind tegen speelden de Sint Nykster een stuk beter. Het aanvalstrio van Renado werd meer over de lijn aangespeeld en met hun snelheid brachten zij constant gevaar. Ook de verdediging van Renado speelde een prima partij met als uitblinker deze middag Hans Semplonius. Al na vijftien minuten was het raak. Een prachtige combinatie van Arjen Postma met Daan Laros, die in één beweging Theunis Sloothaak vrij voor de keeper zette en met een prachtig schot de 0-1 maakte. Tjitte Werkte faalde oog in oog met de keeper niet en maakte de 0-2 na goed doorzetten van Albert Anne Brouwer. Renado doelman Fariz Mesud kreeg even later de handen op elkaar door met een katachtige reactie de bal uit de bovenhoek te pakken en zo de aansluittreffer voorkwam. In de slotminuten kwam Giedo de Weerd los van zijn tegenstander en schoot de bal voorbij de Black Boys-keeper. Een op randje buitenspel staande Helder Correia gaf het laatste tikje en maakte zo de dik verdiende 0-3.

Net als vorige week tegen Irnsum speelde ook nu Akkrum tegen de andere  buur Oldeboorn gelijk. De ploeg van trainer Piet de Winter hielp zo zijn dorpsgenoten aan een voorsprong van drie punten in de strijd van om het kampioenschap. Komende week speelt Renado thuis tegen Aengwirden. Vermoedelijk kan pas na het laatste competitieduel uit tegen Dronrijp definitieve de balans worden opgemaakt. Bij gelijke punten is het doelsaldo van belang. Akkrum heeft tot dusver vier doelpunten meer dan Renado gemaakt.   

(Foto's: De Zakenman)

300417 bl b rendoa 0 3 39

300417 bl b rendoa 0 3 44

300417 bl b rendoa 0 3 4



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!