Menu

zoeken

170424 Skutsjesilen LangweerLANGWEER - Het skûtsje Ut en Thús heeft het afgelopen weekend het skûtsjesilen op de Langwarder Wielen gewonnen. Met een tweede en een eerste plek tijdens de wedstrijden op zaterdag en een tweede plek op zondag waren schipper Floriaan Zwart en zijn bemanning het sterkste. 

Met name de zaterdag was niet eenvoudig. Op het meer kregen de IFKS-skûtsjes te maken met flink 'pûsters' en er waren ook een aantal incidenten. De zondag verliep daarentegen rustig. Omdat het meer op veel plekken is uitgebaggerd, konden de skûtsjes dichtbij de wal zeilen, waardoor er voor het publiek een spectaculair schouwspel ontstond. 

Floriaan Zwart liet Froukje Osinga met de Jonge Jasper achter zich. Derde werd Arend Wisse de Boer met de Drie Gebroeders. In de kleine finale won Ulbe Zwaga met de Waaksdom. Hij liet Jaap Zwaga met de Twee Gebroeders, oftewel het Langwarder Skûtsje, achter zich. 

(Foto's: De Zakenman)

220417 langweer 33

170424 Skutsjesilen langweer2



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!