230417 renado mildam 1 0 27SINT NICOLAASGA – Door een 1 – 0 overwinning op Mildam en het gelijkspel van Akkrum in de derby tegen Irnsum is Renado met nog drie duels te gaan opnieuw koploper geworden in de vierde klasse A.

Mildam had zondagmiddag hun uittenues vergeten en speelden daardoor in de blauwe Renadoshirts. Of het daar aan lag zal wel nooit bekend worden, maar de Sint Nykster hadden een moeizame middag. Mildam bestreden de Sint Nykster met veel inzet. De gasten zaten fel op de bal en lieten Renado niet in hun spel komen. Met lange ballen maakten ze het de Renado-defensie moeilijk en er was constant gevaar. Renado hield het hoofd koel en kreeg in de eerste helft een aantal prima kansen. Uit een corner was het Daan Laros die in de eenendertigste minuut de bal in het doel wist te werken nadat de bal door een aantal spelers werd gemist.

Ook in de tweede helft een duel waarbij beide teams voor de overwinning speelden. Aan weerszijde ontstonden er kansen, maar binnen de zestien meter ontbrak de scherpte zodat Renado met minimaal verschil de wedstrijd winnend eindigde. Zo blijft het een spannende kampioenstrijd tussen Akkrum en de ploeg van het duo Arjen Postma en Jan de Wolff.

Komende zondag moeten de Sint Nyksters naar Sneek voor het duel tegen Black Boys. Een week later het laatste thuisduel tegen Aengwirden en dan 14 mei het laatste competitie duel uit tegen Dronrijp.

De Sint Nyksters hebben na de overwinnig op Mildam alles in eigen hand. Als Renado de resterende duels winnend weet af te sluiten kan de kampioensvlag uit. Bij verlies en Akkrum maakt geen fout wacht nog de nacompetitie waarbij de Sint Nyksters in de eerste twee periodes op nummer twee zijn geëindigd, Ook in de derde periode bezet Renado de tweede plaats maar hier moeten nog drie duels worden gespeeld.

(Foto's: De Zakenman)