210417 snvv sttanfries 3 1 46SINT NICOLAASGA – SNVV D1 is er in geslaagd om met een 3–1 overwinning definitief de derde plaats te behalen in de damespromotieklasse C. De laatste wedstrijd van het seizoen was vrijdagavond in de thuishal tegen het op één na laatst geplaatste Stânfries.

De Sint Nykster dames moesten nog alles uit de kast halen om de benodigde twee punten binnen te halen voor de derde plaats. In de eerste set volop spanning. Het lukte SNVV maar niet om de juiste strijdwijze te pakken om Stânfries op de knieën te krijgen.  De dames uit IJlst wonnen de eerste set daarom verdiend met 22–25. De tweede set ging aanmerkelijk beter voor de Sint Nyksters. Met aan de opslag van Marise Agricola kwam SNVV op een 8-0 voorsprong en die werd vastgehouden. Gemakkelijk liepen de dames  verder uit en de set werd met 25–10 afgesloten.

De derde set waren de teams weer aan elkaar gewaagd na 10–10 kwam SNVV een paar puntjes los van de dames uit IJlst, maar echt overtuigend was het niet. SNVV won met 25–23 met de hakken over de sloot. Hetzelfde scenario speelde zich af in de vierde set  waarbij de wedstrijd tot 8–8 gelijk opging. Coach Ron Durge bleef zijn ploeg scherp houden. Met een paar prachtige rally’s kwam er afstand. Tot Aurelia de Jong met een ferme klap het vijfentwintigste punt van de laastste set en van deze competitie ronde binnen sloeg.

Met de derde plaats hebben de dames van SNVV een prima seizoen afgesloten. Onder leiding van de nieuwe trainer /coach Ron Durge heeft het team maximaal gepresteerd. De twee ploegen boven hun, S.V.W die kampioen werd en vc Bolsward, de nummer twee, waren voor alle teams een maatje te groot. Dat blijkt ook wel uit de definitief stand waarbij het verschil tussen de nummer twee en drie ruim 10 punten is en 21 punten naar de nummer één.

Van de 22 wedstrijden van SNVV werden en 70 punten behaald, 58 sets werden er gewonnen en 35 verloren.  In totaal scoorden de dames 2113 keer en kregen er 1858 punten tegen.