26032017 renado ffs 3 0 6SINT NICOLAASGA – Met drie doelpunten diep in de tweede helft heeft Renado weer belangrijke punten vergaard in de race met Akkrum voor het kampioenschap.

Renado had het in de eerste helft best moeilijk  tegen FFS. De ploeg uit Vegelinsoord  hield een groot aantal spelers achter de bal en probeerde met counters de Sint Nyksters te verrassen. Het spel was van beide zijden rommelig en bij enkele spaarzame kansje beleef het dan ook. Enige echte wapenfeit was de kopbal van Rudi Postma tegen de lat.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op de helft van de tegenstander. In de 46ste minuut reageerde Renado doelman Fariz Mezud alert en voorkwam en achterstand. Een prachtig afstandschot van Arjen Postma zorgde voor de kentering in de wedstrijd. Het schot van 30 meter afstand belandde onhoudbaar achter de FFS-doelman. Met het inbrengen van wisselspeler Albert Brouwer kwam er meer snelheid aan de linkerflank en ontstonden er openingen in de defensie van de tegengstander. Brouwer bracht de bal in de 74 minuut voor het doel en Theunis Sloothaak kopte die prima in. De 2–0 was dan ook dik verdiend. In de slotminuut een prima combinatie tussen Theunis Sloothaak en Albert Brouwer en die laatste bracht de eindstand op 3-0.

In de kop van de vierde klasse blijft het spannend. Akkrum versloeg de volgende tegenstander van Renado, Nieuweschoot, met 5–1. Dronrijp versloeg Read Swart en volgt op zes punten Renado op plaats drie maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld.

Akkrum staat aan kop met slecht één punt voorsprong op de Sint Nyksters met één wedstrijd meer gespeeld.

Komende week spelen de Sint Nykster tegen Nieuweschoot uit  en één week later het duel thuis tegen RKO.