19032017 oosterlittens Renado 2 2 4EASTERLITTENS – Met  een 2 – 2 eindstand tegen Oosterlittens heeft Renado twee belangrijke punten gemorst in de kop van de vierde klasse A  in de strijd met  Akkrum .

Al binnen twee minuten stond Renado met 1 – 0  achter. Door wel  heel knullig de bal  rond het strafschop gebied in de voeten van de vrijstaande Oosterlittens speler te spelen werd dit keihard afgestraft. Na zeven minuten was het Rudi Postma die de bal vanuit een corner in het doel werkte en de stand weer gelijk trok. Dezelfde speler kreeg even later nog een dot van een kans maar kopte geheel vrijstaand over. Renado was gewaarschuwd maar het bleef slapjes van de Sint Nykster kant. In de eenendertigste minuut en slap schot op het Renado doel maar tot ieders verbazing belande de bal tussen de benen door van de Sint Nykster doelman  in het doel zodat Renado wederom op achterstand werd gezet.

In de tweede helft een ander Renado de kansen die de Sint Nyksters creëerden stranden allemaal. Door goed de voordeelregel toe te  passen kreeg Arjen Postma op 20 meter voor de voeten en schoot onhoudbaar in de bovenhoek de stand weer gelijk. Renado bleef aandringen en kwamen kansen volop. Zo kwam Giedo de Weerd  oog in oog te staan met de Oosterlittens doelman maar de bal werd op de doellijn gekeerd.

In de slotfase hectische toestanden voor het Oosterlittens doel. Onbedoeld werd de lijnrechter van Oosterlittens de belangrijkste tegenstander voor de Sint Nykster. In eerste instantie zag hij een zuiver doelpunt over het hoofd toen de doelman een schot keerde achter de lijn. Even later keek  hij de andere kant op toen Giedo de Weerd gevloerd werd in het zestienmeter gebied en de scheidsrechter op 50 meter afstand de situatie volledig verkeerd inschatte.. Aan de andere kant mocht Renado van geluk spreken toen Hans Semplonius de bal van de doellijn haalde.  Dat er deze middag niet meer inzat voor Renado was overigs geheel aan zichzelf te wijten.

Aan het trainersduo Arjen Postma en Jan de Wolff de taak om de spelers  voor de slotfase in de competitie scherp te krijgen waarbij   o.a Akkrum en Read Swart nog op het programma staan. Komende zondag spelen de Sint Nykster tegen  nummer dertien op de FFS.