170312 VV Langweer LangezwaagLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning behaald op het laaggeklasseerde Langezwaag. Na negentig minuten stond er 5-0 op het scorebord.

Lars Hokkelman opende in de tiende minuut de score. Net voor het half uur verdubbelde Sander Drost de score met een afstandschot. De beide ploegen gingen met de score de kleedkamer in.

Na de rust ging Langweer door waar de ploeg was gebleven. Opnieuw wist de thuisploeg het net na tien minuten te vinden. Dit keer was het Edwin Drost, die een niet te missen kans wist te benutten. Het duurde geruime tijd voor het thuispubliek weer op kon veren. Sterker nog, Langezwaag werd sterker, alhoewel Langweer eigenlijk geen moment in de problemen kwam. In de 88ste minuut mocht Renee Feenstra achter de bal gaan staan, nadat er een penalty werd toegekend voor een overtreding op Jan Bauke Faber. Feenstra faalde niet. In de negentigste minuut maakte zijn jongere broertje Ferdy Feenstra de 5-0. Jan Bauke Faber legde een vrije trap naar Feenstra af, die de bal vervolgens feilloos in de winkelhaak knalde.

Door de overwinning heeft Langweer nog steeds kans om deel te nemen aan de nacompetitie. Volgende week speelt Langweer een uitwedstrijd tegen de nummer vier Houtigehage.