12032017 renado vwc 2 1 18SINT NICOLAASGA – Renado heeft in het thuisduel een moeizame  2 – 1 overwinning behaald op hekkensluiter VWC. Renado blijft met deze overwinning koploper in de vierde klasse A.

De Sint Nyksters begonnen slap aan de wedstrijd en had het duidelijk moeilijk tegen de met veel inzet spelende ploeg uit Munnekeburen. Slecht verdedigen van Renado leidde in de vijfentwintigste minuut tot de 0 -1. Het duurde tot de veertigste minuut voordat Renado de eerste kans kreeg.

Met een tweetal omzettingen begon Renado aan de tweede helft en namen de Sint Nyksters een overwicht. In derde minuut viel Jens Talsma geblesseerd uit en met drie nieuwe spelers in het team keerde de wedstrijd. Er kwam meer druk op het doel van de tegenstander.  Coach Jan de Wolff stuurde Renado naar voren en het spel speelde zich in de tweede 45 minuten op de helft van VWC af. In de 66ste minuut kopte Gerben Huitema de bal in de bovenhoek en kreeg Renado de verdiende aansluitingstreffer. Nog geen twee minuut later scoorde Tjitte Werkman Renado’s tweede doelpunt maar deze werd geheel onterecht afgevlagd voor buitenspel.

Renado voerde de druk op en in de 75ste minuut bracht de lat binnen een vijftal seconden tweemaal redding voor VWC. Tien minuten voor het einde kreeg Rudi Postma loon naar werken. Hij schoot een vrijetrap randje zestien onberispelijk in.

Ook Akkrum maakt geen fout tegen de volgende tegenstander van de Sint Nyksters, Oosterlittens. De nummer twee won thuis ook met 2–1. De ploeg uit Akkrum blijft met een wedstrijd meer op één punt Renado volgen. Nummer drie Read Swart versloeg met maar liefst 5 -1 de ploeg van Piet de Winter met 5–1 zodat Oldeboorn nummer vijf Mildam net voor blijft.