Menu

zoeken

160304 SNVV dames AVC69Akkrum 400AKKRUM - De trein van de volleybaldames van SNVV dendert in 2017 voort. In Akkrum werd de zesde achtereenvolgende competitieoverwinning behaald. De strijd tussen de nummers 3 (AVC ’69 D1) en 4 (SNVV D1) was alleen in de vierde set spannend.

Doordat de Sint Nyksters wat slordiger speelden kon de thuisploeg zich in de wedstrijd terugvechten. En deze thuisploeg is dan te goed om het heft weer uit handen te geven.

In de eerste set startte SNVV wat slordig, maar al gauw trok het team het initiatief naar zich toe. Vooral blokkerend scoorde de ploeg op punten. Ook de verdediging stond steeds beter en als dan de aanval ook begint te lopen, dan is het team moeilijk te verslaan.

In de tweede set bleven de gasten het initiatief houden en de thuisploeg kwam steeds meer onder druk te staan. ‘Ja, het spel wat we voor ogen hebben komt steeds beter tot uiting’, aldus een zeer tevreden coach Ron Durge. ‘Verdedigend pakken we steeds meer, maar ook de servicedruk neemt toe. Wel moeten we elkaar bij de les houden’.

En dat lukte in de derde set. De pass, onder aanvoering van libero Margreet Nota, bleef goed. Hierdoor kon spelverdeelster Marise Agricola al haar aanvalsters bedienen. Ook de 3-meter liep goed. Deze set werd eenvoudig gewonnen. In alle sets bleek dat AVC '69 een goede ploeg heeft. Als SNVV de teugels iets liet vieren, pakte de thuisploeg het initiatief weer, maar elke keer wist SNVV het initiatief terug te pakken. Met deze setwinst was de wedstrijd binnen.

In de vierde set werd SNVV slordiger en begon te forceren. AVC '69 rook de kans om in ieder geval een puntje aan deze ontmoeting over te houden. Het team nam meteen een voorsprong en SNVV liep achter de feiten aan. Steeds kwamen de ploegen op gelijke hoogte, maar een foutje zorgde er voor dat AVC '69 het initiatief weer kon overnemen. Uiteindelijk pakte AVC '69 de bonusset. Hierdoor liep SNVV slechts drie punten in op de dames uit Akkrum. Het gat is nu nog zes verliespunten.

‘Het is altijd balen als je de bonusset verliest’, aldus de coach. ‘De tegenpartij is blij met een punt en wij balen, terwijl we toch gewonnen hebben! Vooraf teken je voor deze overwinning, achteraf knaagt het toch dat je de laatste set laat liggen. Maar goed, vooral met het spel ben ik blij. Deze lijn moeten we voortzetten naar volgende week, als de nummer twee, VC Bolsward, bij ons op bezoek komt. Annemiek Nota komt steeds meer terug en vandaag heeft Moniek Sikkes uit het tweede damesteam ons goed geholpen. Ook de pass wordt steeds beter, waardoor Marise meer de midaanvalsters kan bedienen. Vandaag waren dat Janine en Yvonne en zij scoorden veel!’

Zoals gezegd speelt SNVV-dames 1 volgende week om 21.00 uur in de eigen Doniahal tegen VC Bolsward D2, de nummer 2.

160304 SNVV dames AVC69Akkrum spelend 400

(Foto's: SNVV)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!