170305 VVI HardegarijpIDSKENHUIZEN - VVI uit Idskenhuizen heeft zaterdagmiddag nummer twee Hardegarijp knap weerstand geboden. Op eigen veld werd het 2-2. Toch zullen de oranjehemden balen omdat de voorsprong in de laatste minuut werd weggegeven.

Hardegarijp ging als een speer uit de startblokken. In de eerste minuut kwam de uitspelende ploeg op een 0-1 voorsprong. Het publiek hoefde niet lang te wachten, want Jan Faber tekende in de negende minuut voor de gelijkmaker. VVI werd alsmaar sterker. Daniël Kleiterp maakte in de 33e minuut de terechte 2-1 voorsprong. Tegenvaller was het uitvallen van Johannes Lindeboom nog in de eerste helft na een flinke charge van de Hardegarijp-speler het veld geblesseerd moest verlaten.

In de tweede helft kwam Hardegarijp beter in haar spel. De nummer twee van de tweede klasse I probeerde met verzorgde aanvallen de defensie van VVI te breken. De verdediging kwam echter niet in problemen. De Idskenhuizers kregen zelfs de beste kansen. Twee opgelegde mogelijkheden werden echter niet verzilverd, waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef. Een solo van een Hardegarijp-aanvaller zorgde in de 92ste minuut voor de zeer onterechte gelijkmaker. Het had zelfs nog erger kunnen worden, maar dezelfde aanvaller had in de blessuretijd zijn vizier niet op scherp staan, waardoor de twee ploegen de punten deelden.

Volgende week speelt VVI een uitwedstrijd tegen Broekster Boys.