Menu

zoeken

Schaatsen Thialf vervaagde schaatsers met hoezen op boarding 15122252BREDA - A-junior Jorne Jonkman uit Langweer is het afgelopen weekend derde geworden tijdens het NK Supersprint/Pure sprint in Breda. Het schaatstalent van STD kwam net iets te kort voor het zilver. Op de honderd meter noteerde hij met 10.10 de derde tijd. Met 23.59 op de driehonderd meter werd hij tweede. Hij kwam met 37.82 op de vijfhonderd meter op een vijfde plek uit.  

Myrthe de Boer uit Scharsterbrug en Marrit Fledderus uit Sint Nicolaasga zijn het afgelopen weekend beide zevende geworden in hun leeftijdscategorie. De Boer komt namens het Gewest Friesland en STD uit in de categorie junioren C. Zij noteerde op 11.59 en 11.50 op haar honderd meters, waarmee ze achtste en zesde werd. Op de driehonderd meter werd ze met 27.49 en 27.22 achtste en zevende. Fledderus is B-juniore en noteerde op haar honderd meters 11.57 en 11.46, dat leverde haar een achtste en een zesde plaats op. Dezelfde klasseringen behaalde ze op de driehonderd meters met 26.99 en 26.71. 

Tijdens het toernooi deden er nog meer talenten van STD mee. Helga Drost uit Akkrum werd bij de junioren A tweede. Anouk Benedictus uit Langezwaag werd in dezelfde categorie zeventiende. Bij de junioren B en C namen nog drie STD'ers aan het NK Supersprint deel. Sandor Feenstra uit Terherne werd tweede bij de junioren B, net voor dorpsgenoot Jens Hoekstra. Edgar Feenstra uit Terherne werd zeventiende bij de junioren C.  

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!