25022017 vvi stiens 3 1 45IDSKENHUIZEN – VVI heeft op het sportpark De Stripe een zwaarbevochten  3-1 overwinning behaald op Stiens. VVI speelde deze middag sinds 3 december weer een thuiswedstrijd.

De wedstrijd was nog maar luttele minuten oud of beide goalies moesten de bal al uit het net halen. Stiens kwam, nog voordat de supporters zich langs de lijn hadden genesteld, al met 0–1 voor. Binnen de minuut maakte Tobias Draaisma de stand al weer gelijk. Beide ploegen speelden op de aanval waarbij aan weerskanten kansen ontstonden. Na ruim een kwartier spelen, werd Johannes Lindeboom onderuitgehaald binnen de zestien. Ronald de Jong zette VVI vanaf elf meter op een 2  - 1 voorsprong. Langzaam werd de thuisploeg steeds meer in de verdediging gedrukt, maar tot echte problemen kwamen de Idskenhuisters niet.

In de tweede helft was het echt billenknijpen voor alles wat VVI lief is. Stiens bleef aandringen en het was met name aan goed keeperswerk van Jan Dik Piersma te danken dat de oranjehemden stand hielden.  VVI sloeg slordig om met de paar honderd procent kansen, dat ze kreeg en had al veel eerder afstand kunnen en moeten nemen. Het duurde tot de 93ste minuut toen de doorgebroken Daniel Klepterp de eindstand van 3–1 op het scorebord zette. Volgende week komt Hardegarijp, de nummer twee op de ranglijst, op bezoek.