Menu

zoeken

14070757 Voetbal GastenNIJLAND/SINTJACOBIPAROCHIE - Zaterdags tweedeklasser VVI uit Idskenhuizen en zondags vijfdeklasser VV Langweer hebben dit weekend hun uitwedstrijd met het meest minimale verschil verloren. Slechts één doelpunt deed beide ploegen de das om.

Extra zuur was de zaterdagmiddag voor VVI'er Jelmer van der Weg. Door zijn eigen doelpunt in de wedstrijd tegen VV Nijland gingen de Idskenhuizers met nul punten naar huis. Het elftal van trainer André Semplonius was eerste helft sterker, maar dit mondde niet uit in kansen. Op één keer na, waar VVI de paal trof. De oranjehemden begonnen redelijk goed aan de tweede helft, maar langzaam maar zeker nam Nijland het initiatief over. Nadat de bal uit een corner via Van der Weg in het doel verdween, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De thuisploeg was sterker en creëerde kansen, maar wist het doel niet te vinden. VVI werd in het slot wel wat gevaarlijker, maar echte kansen ontstonden er niet. De komende twee weken staan er wedstrijden in Idskenhuizen op het programma. Eerst ontvangt VVI Stiens en een week later Hardegarijp.

VV Langweer had aansluiting kunnen krijgen in de top van de vijfde klasse B, als er werd gewonnen van nummer drie Sint Jacob. Na het eerste fluitsignaal was de thuisploeg sterker en kreeg de nodige kansen. Het duurde tot diep in de eerste helft voordat de manschappen van trainer Guido Pen meer vat op de wedstrijd kregen. De beide elftallen gingen met de brilstand de kleedkamers in. In de tweede helft zette Langweer door en werd er zelfs gescoord. Het doelpunt van Edwin Drost werd door de leidsman echter afgekeurd vanwege hinderen van de keeper. De beide elftallen toonden slordig spel. Na een knappe individuele actie wist Sint Jacob de score een half uur voor het einde van de wedstrijd te openen. Langweer zette wel aan, maar wist niet te scoren. Door het nipte verlies lijken de roodhemden de aansluiting voorlopig de aansluiting in de top van de competitie te missen. Langweer staat zesde. Het verschil met nummer drie Sint Jacob is door zondag gegroeid tot tien punten. Op dit moment staat pas op 12 maart de volgende wedstrijd, thuis tegen Langezwaag op het programma. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!