19022017 Renado irnsum 3 0 4SINT NICOLAASGA – Renado heeft zondagmiddag een nuttige en verdiende overwinning behaald . In een degelijke wedstrijd werd Irnsum met 3–0 verslagen.

Het sterk verdedigend Irnsum spelend kwam al na vijf minuten op achterstand toen Rudi Postma een vrije trap van Arjen Postma in het doel werkte. Ondanks de achterstand weigerde de tegenstander om het verdedigend spel los te laten. De ploeg creëerde in de eerste helft dan ook geen enkele kans. Renado hield overzicht en bleef rustig voetballen. Daar bleef het bij in de eerste helft, op een tweetal kansjes die naast of net over gingen. .

In de tweede helft was het na vier minuten raak. Rudi Postma maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Met een schot op de rand van de zestien meter liet hij de Irnsum keeper kansloos. Renado bleef aandringen en ging op zoek naar de derde goal. In de laatste twintig minuten kwam Giedo de Weerd meer los van zijn directe tegenstander. Hierdoor ontstonden er diverse kansen voor de Sint Nykster aanvallers. Tjitte Werkman had pech dat zijn kopbal net naast ging en een goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de negentigste minuut bracht Giedo de Weerd met een droge knal de eindstand op 3 – 0.

Met deze overwinning blijft Renado keurig koploper in de vierde klasse A. Nummer twee Akkrum maakte geen fout bij VWC door daar met 0- 5  te winnen. Read Swart versloeg in Sneek Black Boys met dezelfde cijfers, 0-5, waardoor de spanning er volop in blijft in de kop van de vierde klasse.