Menu

zoeken

170213 Kaatsers Sint NicolaasgaSINT NICOLAASGA - Kaatsers Hans Jonkman en Jan Buitenga uit Sint Nicolaasga hebben zaterdag de Schildersbedrijf W. Dijkstra Partij in de Doniahal gewonnen. Het duo won alle wedstrijden in de A-klasse waardoor ze aan het einde van het zaalkaatstoernooi met de bloemen naar huis mochten.

Organisator KV De Oorsprong spreekt met zestien deelnemers over een tegenvallend aantal deelnemers. De kaatsers werden in twee klassen verdeeld, een A- en een B - klasse met ieder vier parturen van twee man. Rudy Sikkes uit Sint Nicolaasga werd samen met René Leenstra uit Heerenveen tweede in de A-klasse, na het Sint Nykster kaatsduo Jonkman en Buitenga.

In de B-klasse was de spanning groter. De nummers één tot en met vier zaten op vier punten afstand van elkaar. Uiteindelijk gingen Wieger Boonstra uit Heerenveen en Pieter Bouma uit Joure met de winst aan de haal. Twee werd Ton van der Weij van Sint Nyk, die met Albert Meijer van Heerenveen een partuur vormde.

Het toernooi van afgelopen zaterdag is de afsluiting van het zaalkaatsseizoen. In de Doniahal vonden deze winter verschillende toernooien plaats. KV De Oorsprong bekijkt of dat ook volgend jaar op deze manier gestalte kan worden gegeven.

(Foto: KV De Oorsprong)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!