Menu

zoeken

170206 Winterelfstedentocht variantSPANNENBURG - Alex de Vries en Rudolf van der Werf uit Sint Nicolaasga namen zondag deel aan de Winterelfstedentocht. Zo'n duizend fietsers legden onder prima omstandigheden de ruim tweehonderd kilometer af.

De winterse variant van de Fietselfstedentocht is voor De Vries en Van der Werf een voorbereiding op de Marmotte. Deze prestatietocht in de Franse Alpen wordt vergeleken met een zware bergetappe in de Tour de France.

Als het duo de huidige vorm vast kan houden, dan moet een goed verloop van de Marmotte in het verschiet liggen. Bij doorkomst in Spannenburg en Sloten waren de fietsers uit Sint Nyk nog redelijk fris. Met een gemiddelde van zo'n dertig kilometer per uur volbrachten ze uiteindelijk de Winterelfstedentocht, die voor hen om twintig over zeven in de Elfstedenhal in Leeuwarden was begonnen.

De prestatie van Alex de Vries verdient een extra pluim omdat hij zaterdag pas thuis kwam van een schaatsavontuur op de Oostenrijkse Weissensee. Daar heeft de afgelopen week de Alternatieve Elfstedentocht verreden. 

(Foto's: De Zakenman)

170206 Winterelfstedentocht



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!