Menu

zoeken

98091051 VolleybalKOUDUM - De dames van SNVV hebben zaterdag met 0-4 gewonnen van Oeverzwaluwen uit Koudum. Alhoewel de stand anders doet vermoeden, was er geen sprake van een walkover.

In de eerste sets konden de aanvallen van Oeverzwaluwen worden uitgeschakeld. Daar kwam een sterke servicedruk en blokkering van de Sint Nykster dames bij, waardoor de ploeg van trainer Ron Durge ieder keer naar een voorsprong uitliep. Toch wist SNVV niet uit te lopen, waardoor het altijd spannend bleef. De eerste drie sets werden met 23-25, 22-25 en 23-25 binnengehaald. 

Door de spanning in het slot van de sets ontstond er onderling ook wat irritatie. Toch hielden de dames het hoofd voldoende koel om de beslissende punten niet uit handen te geven. De vierde set gaf een ander beeld. Oeverzwaluwen pakte de voorsprong. In het slot van de set wisten de dames van SNVV het tij te keren. In een zenuwslepende eindfase sleepten de Sint Nyksters met een stand van 28-30 de volle winst binnen.

Trainer Ron Durge was achteraf tevreden. ,,Bij vlagen speelden we zeer goed volleybal. Verdedigend zaten we er veelal goed bij en aanvallend werd gespeeld om te willen scoren. Maar verdorie wat kunnen we het onszelf af en toe moeilijk maken. Als we halverwege de sets doordrukken, maken we het ons wat gemakkelijker, maar bij ons komt een fout niet alleen. Dat geeft op zich niet, maar het feit dat we dan even de onderlinge irritatie krijgen, vind ik wel onnodig." De trainer put hoop uit de getoonde veerkracht in de vierde set. ,,In de eerste seizoenshelft zouden we dit soort setjes nog verliezen, maar nu rechten we onze ruggen en pakken we het op."

SNVV D1 staat momenteel vierde. Aankomende vrijdag staat het duel tegen OTIB in de eigen Doniahal op het programma. De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!