05022017 renado Oldeboorn 2 0 1SINT NICOLAASGA - Renado is het tweede deel van de competitie begonnen met een 2-0 overwinning op Oldeboorn. Het niveau van de wedstrijd was matig. De lijstaanvoerder had veel moeite met het compacte spel van Oldeboorn, dat door Sint Nykster Piet de Winter wordt getraind.

Renado ging voortvarend van start. In de vierde minuut scoorde een attente Theunis Sloothaak op een voorzet Appie Anne Brouwer. Na het openingsdoelpunt ging Oldeboorn meer aandringen. De aanvallers maakten het de Renado-verdediging bij vlagen erg lastig maakte. In de zeventiende minuut voorkwam de paal de gelijkmaker. Aan de andere kant wist Gert Jan Vink uit een afgeslagen corner de 2-0 op het bord te krijgen. De uithaal was tegen de verhouding in. Oldeboorn was sterker en het vele balverlies bleef voor problemen zorgen in de defensie van Renado. Arjen Postma ging steeds meer met de punt naar achteren spelen om zijn verdedigers bij te staan.

In de tweede helft wist Renado meer vat op de wedstrijd te krijgen. De bal werd rustiger rond gespeeld en dat ontregelde het spel van het fysiek sterkere Oldeboorn. Het meeste gevaar kwam in de tweede helft van Appie Jan Brouwer. Langs de lijn kwam hij vaak sterk op en zorgde hij voortdurend voor gevaar. Een bal op de lat en een prachtige hakbal van Brouwer, die maar net naast ging, waren de enige wapenfeiten van de tweede helft.

Renado  kan zich komende week opmaken voor de topper tegen Akkrum uit. Dat elftal is de naaste belager van Renado en heeft maar ee puntje minder. Akkrum won thuis met liefst 11-0 van Aengwirdum en heeft dus het vizier op scherp staan. De Sint Nyksters zijn dus gewaarschuwd.