JOURE – Met een sprankelende 0-3 overwinnin04022017 sc joure vvi 0 3 48g op sc Joure is VVI uitstekende begonnen aan de tweede seizoens helft. De Idskenhuisters waren op het sportpark de meerdere van de Jousters.

Al na 10 minuten stond  VVI op voorsprong na een fanatische lob van Tobias Draaisma VVI was voetballende de betere partij en  de paar kleine kansjes voor de Jousters bracht de VVI defensie niet in gevaar. VVI vergat echter door te drukken zodat het spannend bleef  in de eerste helft .

Sc Joure kwam agressief uit de kleedkamers en creëerde in de eerste tien minuten van de tweede helft een aantal kansen. De sterk keepende Jan Dirk Piersma redde een aantal keren prima. De agressiviteit van de Jousters deden na 15 minuten hun  zelf de das om. Een overtreding op  Sido Oosterhof werd terecht met rood bestraft. De frustratie werd nog groter toen de doorgebroken Daniel Klepterp door de Joure keeper werd gevloerd.  De toegekende penalty werd door Ronald de Jong benut. Met de 0 – 2 was de weerstand van sc Joure  verdwenen en  speelde VVI geconcentreerd de wedstrijd uit.

In de 70 ste minuut kwam na anderhalf jaar blessureleed  Jan Faber terug in het veld. In het laatste kwartier werd het voor de Jouster nog erger, na goed doorzetten was het Tobias Draaisma die de bal in het net werkte en de dik verdiende 0 – 3 op het scorebord zette.