05050710 Volleybal handenHet eerste damesteam van volleybalvereniging SNVV is het jaar 2017 goed begonnen. In Gorredijk behaalde de ploeg de tweede achtereenvolgende overwinning. Tussendoor speelden de dames nog een puike pot tegen Smash uit Beilen voor de beker. Deze wedstrijd werd weliswaar verloren, maar de ploeg gaf de bekerwinnaar van vorig jaar goed tegenstand. Drie dagen later dus de wedstrijd bij Reva. Thuis verloren ze met 1-3 en ditmaal nam SNVV revanche: 1-3.

Gorredijk, 20 januari 2017: Reva D1 - S.N.V.V. D1 (Plan) 1 – 3 (21-25, 19-25, 8-25, 25-23)

‘De manier waarop met vlagen is gespeeld doet me deugd’, reageert de coach Ron Durge. ‘Verdedigend zitten we er steeds beter bij! ‘ Na een goede warming-up startten de Sint Nyksters slecht. Reva nam meteen een voorsprong van 5-1. Na de time out kwam de ploeg steeds beter in de wedstrijd. Toch maakten onnodige fouten het de ploeg nog lastig. Uiteindelijk werd het nog een eenvoudige overwinning: 21-25.

In de tweede set had Marise Agricola een goede serviceserie en de Sint Nyksters namen een 1-12 voorsprong. Toch vocht Reva zich terug tot 7-12 alvorens ook deze set werd binnengehaald.  ‘We moeten wat constanter worden. We laten bij vlagen zeer goed volleybal zien, maar kunnen even later onnodig punten weggeven’, aldus de coach.

Het goede volleybal toonden de dames in de derde set. Vrij eenvoudig wonnen ze de set en ook de wedstrijd gewonnen. Al moet eerlijk gezegd worden dat de thuisploeg deze set grossierde in fouten, maar SNVV strafte dit goed af.

De onnodige fouten aan de Sint Nykster kant kwamen in de vierde set aan het licht. Reva speelde alles of niets en hun lef werd beloond met de setwinst. ‘Dat is dan jammer’, reageert de coach. ‘Hier had een 0-4 overwinning ingezeten en dus de bonuspunt. Maar belangrijker dan dat vind ik het feit dat we vooral verdedigend steeds beter gaan spelen. De posities worden steeds beter ingevuld en er wordt goed voor de bal gegaan. Als we deze lijn doorzetten kunnen we dit verloren punt nog wel inhalen’.

Door deze winst neemt SNNV de vijfde plaats over. De dames spelen volgende week vrijdag thuis in de eigen Doniahal in Sint Nicolaasga tegen de gedeeld koploper SVW uit Workum. Aanvang 21.00 uur.

(Foto: De Zakenman)