13012017 snvv swette sww 3 2 5SINT NICOLAASGA  - SNVV heeft een zwaar bevochten overwinning behaald tegen Swetteswitters uit Scharnegoutum. Het was in de eerste wedstrijd in 2017 net of SNVV twee wedstrijden speelden, tegen de tegenstander maar ook tegen zichzelf waardoor er onnodig twee sets werden verloren.

Gespannen gezichten bij de Sint Nyksters aan het begin van de wedstrijd. De speelsters hadden de mouwen goed opgestroopt en in een prachtige eerste set was SNVV veruit de betere ploeg. Met name een sterk verdedigende Margreet Nota en Marise Agricola die aan het net de aanvalsters in stelling bracht sprongen er positief uit. Zelf maakte Agricola tal van punten door geplaatste ballen tussen de Swette speelsters te plaatsen. De set werd dan ook gemakkelijk met 25-14 gewonnen.

De tweede set verliep totaal anders. De onzekerheid sloeg toe en coach  Ron Durge had zijn handen vol om SNVV op de juiste posities te zetten. De aanvallende ballen van de Swette werden met moeite gekeerd. Daardoor mislukten veel aanvallen. Ook de ballen uit de tweede lijn belandden in het net of gingen uit. SNVV kwam nog wel even terug, maar de set ging met 22–25 naar de dames uit Scharnegoutum. In de derde set was het initiatief weer voor SNVV. Iets van de verbetenheid uit de eerste set kwam terug en de thuisploeg nam een ruime voorsprong. De tien punten voorsprong werd nog wel gehalveerd, maar de set was voor SNVV met 25–19.

De vierde set ging toch weer voor de Swetteswitters. Tot halverwege ging het gelijk op met een aantal prachtige duels. Ook in deze set kwam SNVV in de problemen met de geplaatste opvangballen. De Sint Nykster hadden hier onvoldoende grip op en de dames verloren met  25 – 19 de set. In de laatste alles beslissende vijfde set liep het weer aan de kant van de Sint Nyksters. Met goed spel had SNVV het eerst de vijftien punten op het scorebord te pakken.

Dit was de dertiende overwinning voor SNVV, waardoor de Sint Nykster op een zesde plaats staan. Komende dinsdag om 20.30 uur staat in de Doniahal de bekerwedstrijd tegen SMASH uit Beilen op het programma.

(Foto: De Zakenman)