Menu

zoeken

291216 biljarten 2SINT NICOLAASGA - Het veertiende Oliebollen Libre Biljarttoernooi heeft bij de veertiende editie een verrassende winnaar opgeleverd. Na een spannende finale tegen Sjoerd Kramer is Willem Lenes er in het Wapen van Friesland met de winst vandoor gegaan.

Zo'n tachtig deelnemers hadden zich dit jaar voor het driedaags toernooi aangemeld. Donderdagavond bleven er vier biljarters over voor de finalerondes. Willem Lenes ging met de eer strijden in zijn partij tegen Johannes de Groot. Sjoerd Kramer won overtuigend van zijn oom Bernard Kramer. Het aantal te maken caramboles verschilde nog al tussen de beide finalisten, zo moest Lenes er 26 en Kramer 53 maken. Willem Lenes zette vanaf het begin druk op het spel van Sjoerd Kramer, door een aantal keer een goede serie neer te zetten.

Halverwege de wedstrijd ging de strijd nog gelijk op. Nadat Sjoerd Kramer een op het oog eenvoudige carambole miste, kwam Lenes steeds dichterbij. Even later gebeurde hetzelfde, toen Willem Lenes de bal in de hoek zag verdwijnen. Met de stand 25-50 leek de partij naar Kramer te gaan, maar de zenuwen speelden hem mogelijk parten. Op de beslissende momenten wist hij niet door te drukken. Lenes maakt daarentegen met het laatste punt geen fout en werd zo de winnaar van de veertiende editie van het toernooi, dat traditioneel tussen kerst en oud en nieuw wordt gespeeld.

(Foto's: De Zakenman)

291216 biljarten 1



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!