161216 snvvdfs 1 3 28SINT NICOLAASGA  - De volleybaldames van SNVV hebben de laatste wedstrijd van 2016 met 1-3 verloren van DFS uit Burgum. Na een aantal prima wedstrijden, waaronder de bekerwedstrijd  tegen DBS uit Balk, waren de Sint Nyksters nu kansloos tegen dit lager geplaatste damesteam.

In de eerste set leek het er nog op dat SNVV geen moeilijke avond zou krijgen in de thuishal. Pas na een 7-0-voorsprong kreeg het team van DFS zijn eerste puntje. SNVV won de set vrij gemakkelijk met 25-14.

Heel anders werd het in de daaropvolgende sets. DFS paste de tactiek aan en hierop had SNVV geen antwoord. Aanvallend lukte het niet meer met het team van coach Ron Durge. Met scherpe tegenaanvallen stuurde DFS de Sint Nykster dames alle kanten op.

In de derde set was het niet veel anders. Het lukte SNVV maar niet om de wedstrijd te laten kantelen. De ploeg kwam na een ruime achterstand nog wel gelijk, maar met 23-25 was de setwinst voor de dames uit Burgum. In de vierde set werd nog van alles geprobeerd, positief was de vechtlust van de Sint Nyksters, maar ook in de laatste set was SNVV in alles de mindere. De set werd met 19-25 verloren en daarmee ook de wedstrijd.

De dames van SNVV kunnen nu ook met kerstreces. Het waren drukke weken, waarbij soms drie wedstrijden per week moesten worden gespeeld. Op 13 januari is de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar tegen Swette Switters. Ook in januari is de bekerwedstrijd tegen SMASH uit Beilen. De precieze datum is nog niet bekend.