05050710 Volleybal handenVier dagen na de stunt tegen DBS stond voor het eerste damesteam van volleybalvereniging SNVV uit Sint Nicolaasga alweer een competitiewedstrijd op het programma. Na de koploper uit de derde divisie wachtte nu de rode lantaarndrager in de promotieklasse.

Appeltje eitje, dachten de dames. ‘Nou, niet mee eens’, reageert de coach Ron Durge, ‘Allereerst geeft deze stand de werkelijke krachtsverhoudingen niet weer en daarnaast zijn wij nog niet in de vorm die we nastreven, dus wat mij betreft is het zeker niet appeltje eitje.’

VC Sneek D5 - S.N.V.V. D1  2 - 3 (25-20, 20-25, 25-21, 18-25, 11-15)

Na een goede serviceserie van Marise Agricola nam SNVV meteen een voorsprong van 0-5. Voordat de Sint Nyksters met de ogen knipperden had Sneek de voorsprong genomen. Vanaf dat moment was de thuisploeg scherper. Zowel verdedigend als aanvallend en scorend was het de betere ploeg. De set bleef dan ook volledig terecht in Sneek.

In de tweede set bleven de eerder ingewisselde Judith Tesselaar en Frida Bouma in het veld van SNVV staan. Aanvankelijk dreigde de tweede set dezelfde richting op te gaan. Halverwege namen de Sint Nyksters het heft over en met beter spel haalde de ploeg de setwinst binnen.

‘Ja, en dan verwacht je dat we doorstomen, maar helaas. VC Sneek vocht zich weer in de wedstrijd’, aldus coach Durge na afloop. De derde set was een kopie van de eerste. Halverwege kwamen Janine van der Goot en Houkje de Lange weer in de ploeg. Een fel spelend Sneek trok de winst naar zich toe, al leek aan het einde van de set leek SNVV er wat meer in te geloven. Dat bleek in de vierde set. Met een ongewijzigd opstelling startten de gasten uit Sin. Nyk. Nu wel met meer lef. Verdedigendpakten ze meer. Met Aurelia de Jong op de bok denderde de trein in de vijfde set door. Bij 10-12 haperde het even bij de gasten, maar Judith Tesselaar viel met goede passes in en daardoor werd de set en de wedstrijd alsnog gewonnen.

Coach Durge: ‘Vervelend was dat vlak voor de wedstrijd onze libero, Margreet Nota, ziek afhaakte. Maar goed, hoe vervelend ook, dan moeten we het als team wel oppakken. En tsja, natuurlijk ben je blij met de winst, zeker na 2-1 achter te hebben gestaan. Maar kijken naar de stand en onze bekerwedstrijd van afgelopen week is zo'n stand toch een desillusie. Natuurlijk heb je het hier van te voren over. Niet onderschatten, lef blijven tonen. Helaas lukte dit maar ten dele. Om aan te haken hadden we met 0-4 moeten winnen. Komende week spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Deze moeten we winnen en dan gaan we vol stoom de tweede seizoenshelft in!’

Vrijdag 16 december speelt het eerste damesteam van SNVV de laatste wedstrijd van het jaar thuis tegen DFS in de eigen Doniahal in Sint Nicolaasga.