111216 renad dronrijp 4 0 40SINT NICOLAASGA - Met een prima 4-0-overwining op Dronrijp is Renado zondagmiddag herfstkampioen in de vierde klasse A geworden. De ploeg van Arjen Postma en Jan de Wolff is met 43 doelpunten het meest productieve elftal van het eerste deel van de competitie.

Renado begon goed voetballend aan de wedstrijd, maar verzuimde de kansen te verzilveren. In de vierde minuut strandde Giedo de Weerd op de prima keeper van Dronrijp. In de 24ste minuut was het Renado-keeper Fariz Mesud die Giedo de Weerd vrij zag staan en snel uittrapte. De aanvaller stuurde vervolgens twee Dronrijp-verdedigers in het bos en opende de score. De Sint Nyksters namen het openingsdoelpunt iets te gemakkelijk op. De gasten produceerden daarna namelijk enkele gevaarlijk tegenaanvallen. In de 45ste minuut werd het bijna gelijk, maar Dronrijp faalde voor open doel.

In de tweede helft stond alles weer op scherp bij Renado. Uit een laag ingebrachte corner van Tjitte Werkman was het Theunis Sloothaak, die de bal in het doel werkte en de 2-0 op het scorebord bracht. Reggie Meurs kwam in de 58ste minuut oog in oog met de Dronrijp-doelman te staan, maar de goalie pakte de bal van zijn voeten. Meurs manifesteert zich de laatste wedstrijden steeds meer als leider van de defensie.

Een handsbal in het strafschopgebied was de aanzet voor de 3-0. De toegekende penalty was geen probleem voor Theunis Sloothaak, die hiermee zijn productie verder opvoerde.  In de tweede helft was een sterk opkomende Albert Anne Brouwer, die in de basis stond voor de ziek Jens Talsma, een constante plaag voor Dronrijp. Het laatste doelpunt was er één uit het boekje toen Daan Laros in stelling werd gebracht, die in zijn ooghoeken Rudi Postma zag staan en op tijd aanspeelde, zodat zijn medespeler de eindstand op 4-0 bracht.

Renado is met deze overwinning koploper met één punt voorsprong op Akkrum dat met minimaal verschil Black Boys versloeg. De uitwedstrijd van Oldeboorn in Oosterlittens werd wegens het slechte veld afgelast, zodat die voorlopig op plaats vier blijft steken. Bij een overwinning kan de ploeg van de Sint Nykster trainer Piet de Winter nog een plaatsje stijgen.