98091051 VolleybalSINT NICOLAASGA - De dames van SNVV hebben dinsdagavond voor een stunt gezorgd door DBS uit Balk, de huidige koploper in de derde divisie, uit de beker te gooien. In een zinderende wedstrijd sleepten de Sint Nykster volleybaldames een 3-2 overwinning uit het vuur.

SNVV sleepte brutaal de eerste set binnen en dat was tegen alle verwachtingen in, ook omdat relatief eenvoudig de stand 25-17 werd bereikt. De tweede set ging het lange tijd gelijk op, maar door fouten aan de kant van de Sint Nyksters liep de tegenstander in het slot uit naar comfortabele voorsprong.

DBS had de intentie om de lijn door te zetten, maar SNVV putte vertrouwen uit de eerste set. Met een goede servicedruk en fanatiek verdedigingsspel kregen de Sint Nykster dames de overhand en pakten ze weer een set voorsprong. De vierde set liet de ploeg uit Balk weer haar klasse zien. SNVV pakte maar weinig punten. DBS liep uit naar een enorme voorsprong en pakte de setwinst met 10-25.

In de beslissende vijfde set lieten de Sint Nykster dames zien dat hun wil om te winnen groter was dan die van de tegenstander. De winst ging met 15-10 naar SNVV. Coach Ron Durge was enorm tevreden met de bekerstunt. ,,Supertrots op de veerkracht en het enthousiasme van het team. Ook aan de kant was iedereen scherp. Ja, en de vijfde set zo winnen na de zware setnederlaag geeft alleen maar aan dat er meer in deze ploeg zit."

Voor de kerst staan er nog twee competitiewedstrijden op het programma. Aankomende zaterdag speelt SNVV in Sneek.

(Archieffoto: Noordoost.nl)