00030251 fluit scheidstrechterLANGWEER - VV Langweer heeft zondagmiddag niet voor een kleine stunt kunnen zorgen, door te winnen Blue Boys. Met een minimaal verschil ging de koploper uit Nij Beets met drie punten huiswaarts.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer. Beide ploegen kregen kansen, maar op pure kwaliteit waren het de gasten die door de verdediging van Langweer heen sneden en de 0-1 voorsprong pakten. De thuisploeg ging niet bij de pakken neer zitten, kreeg net als Blue Boys een aantal kansen. De ploeg uit Nij Beets liet vlak voor rust zien waarom die momenteel aan kop staat in de vijfde klasse B. Met een snelle aanval dwars door het centrum van Langweer werd het net voor de tweede maal gevonden. Ook daarna kreeg de thuisploeg kansen, maar moest trainer Guido Pen constateren dat zijn elftal met een 0-2 achterstand de kleedkamers in moest.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Langweer ging wat opportunistischer voetballen en kreeg wederom kansen. Toch mocht het van geluk spreken dat de speler van Blue Boys één op één met de keeper zijn vizier niet op scherp had staan. Een kwartier voor tijd wees de scheidsrechter na de penaltystip, nadat er een overtreding werd gemaakt in het doelgebied van de gasten. Renee Feenstra bezweek niet onder de druk en scoorde de aansluitingstreffer. Een paar minuten later stond het 2-2 nadat Folkwin Elsinga de vrije trap van Edwin Drost binnenkopte. Langweer produceerde vervolgens de nodige aanvallen en leek de meeste aanspraak op de drie punten te maken. In een tegenaanval haalde keeper Auke Piet van der Hoek de speler van Blue Boys neer, waarna de spits vanaf de penaltystip scoorde en zijn ploeg de 2-3 winst bezorgde.

Langweer staat nu vijfde en speelt volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Deinum SF.

(Archieffoto: Noordoost.nl)