041216 aengwirdum renado 2 5 36TJALLEBERD - Met een 2 - 5 overwinning op Aengwirden is Renado koploper in de vierde klasse A.  Door het verlies van Akkrum staat Renado met nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop op de eerste plaats. De Sint Nyksters sprongen in de eerste helft bijzonder onzorgvuldig om met de kansen, terwijl Aengwirden twee slordige momenten in de Renado defensie keihard afstrafte en met de rust nog met 2-0 leidde.

Renado kreeg volop kansen maar de scherpte ontbrak. In de 23ste minuut werd een inzet van Theunis Sloothaak geblokkeerd en een poging van Jaimy Carabain ging meters naast. in de 36ste minuut kreeg Aengwirden te veel ruimte en strafte dit genadeloos af. Nadat Fariz Mesud bij een uittrap de bal volkomen verkeerd raakte, werd het zelf 2-0. Renado was wel de beter voetballende ploeg, maar op de inzet van de thuisclub had Renado geen passend antwoord.

Het trainersduo van Renado heeft ongetwijfeld in de rust één en ander gezegd want de mannen kwamen veek scherper uit de kleedkamers. De Sint Nyksters hadden een penalty nodig om de aansluittreffer te maken na hands van een Aengwirden verdediger. Theunis Sloothaak klaarde dit klusje prima en zette Renado op het goede spoor. Sloothaak zelf zorgde ook voor de gelijkmaker nadat hij de bal met een prima actie in het net liet ploffen. Giedo de Weerd wist ook steeds meer de messcherpe tackles op zijn benen te ontwijken en bediende in de 72ste minuut de opgekomen Jens Talsma op maat, die de 2 - 3 scoorde . Nog geen vijf minuten later scoorde Giedo de Weerd zelf, nadat hij door Theunis Sloothaak in stelling werd gebracht. In de slotminuut maakte Sloothaak zijn derde doelpunt van de middag. Op basis van de tweede helft werd het verdiende 2-5 voor Renado.

Koploper Akkrum verloor met 2-0 bij Read Swart. Oldeboorn, de ploeg van de Sint Nykster trainer Piet de Winter, maakt thuis tegen RKO geen fout door met  5-0 te winnen. Met nog één thuiswedstrijd tegen Dronrijp voor de winterstop voor de boeg staat Renado aan kop waarbij slechts 2 punten verschil zit met nummer drie en vier.