031216 vvi tonego 6 0 23IDSKENHUIZEN - Met een dikke 6 - 0 overwinning op Tonego hebben de Idskenhuisters goede zaken gedaan.  Al leek het er in de eerste helft helemaal niet op dat ploeg uit de Noordoostpolder met dit dik verlies naar huis moesten. Tenego was beslist niet minder dan VVI.

De ploeg uit Luttelgeest startte fel en liet VVI niet in haar spel komen. Het veldspel was aan beide zijden echter te onnauwkeurig om er een mooie partij voetbal van te maken. De ploeg van André Semplonius speelde onrustig en met een prima redding van Jan Dick Piersma werd zelfs voorkomen dat VVI op achterstand kwam. In de 36ste minuut kreeg Tobias Draaisma desalniettemin even de vrije ruimte en zette VVI  op voorsprong. Twee minuten later had Johannes Lindeboom de voorsprong zelfs kunnen verdubbelen maar hij schoot de bal in de handen van de uitkomende Tonego doelman.

De tweede helft begon spectaculair. In een tijdsbestek van twaalf minuten werd de eindscore 6 -0 bereikt. In de eerste beste aanval van de thuisclub verzorgde Tobias Draaisma een voorzet op maat en kopt Daniel Kleiterp hoog boven zijn tegenstander de 2-0 binnen. Twee minuten later leverde Johannes Lindeboom een voorzet die Ronald de Jong bereikte en de 3 - 0 op het scorebord zette. In de volgende aanval ging het omgekeerd, waarbij Ronald de Jong Johannes Lindeboom in staat stelde om koppend de 4 -0 te scoren. De honger naar meer was voor VVI nog niet gestild. Nog geen minuut later was het wederom Tobias Draaisma die een prima voorzet op Daniel Kleiterp gaf. In de 69st minuut kwam Johannes Lindeboom op. Zijn pass werd op waarde geschat door Tobias Draaisma. VVI nam hierna iets gas terug zodat de eindstand 6-0  bleef voor de Idskenhuisters.

Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop moeten de Idskenhuisters volgende week naar koploper Veenwouden dat Zeerobben in Harlingen met 2-3 versloeg en hiermee zes punten voorsprong heeft op nummer Hardegarijp. Door het verlies van Zeerobben is de ploeg van Arjen Postma gezakt naar de vierde plaats net achter sc Joure. In de middenmoot is het halverwege de competitie bijzonder spannend. Tussen de nummer vijf en negen zit slechts drie punten verschil. VVI staat op plaats zes.