01111061 voetbalveld lijnen trekkenBAKHUIZEN - VV Langweer heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen RKVV Bakhuizen met 0-2 gewonnen. De voetballers uit het watersportdorp blijven aanhaken bij de vijf topploegen in de vijfde klasse A.

De thuisploeg begon met een overwicht, toch waren het de gasten die op 0-1 kwamen in de achttiende minuut. Herman Roffel pikte de bal op uit een ander duel en wist de goalie van Bakhuizen feilloos te passeren. Twee minuten later verdubbelde Langweer haar voorsprong, nadat Edwin Drost in het strafschopgebied werd neergelegd. René Feenstra gaf de doelman vanaf elf meter geen enkele kans. Aan de andere kant werd Bakhuizen vijf minuten later ook een penalty toegekend, maar keeper Auke Piet van der Hoek wist die inzet te keren.

Het spel golfde in de tweede helft op en neer. Beide ploegen kregen kansen. Bakhuizen schoot zelfs een keer op de kruising, maar er werd niet meer gescoord.

Volgende week komt koplop Blue Boys uit Nij Beets op bezoek. Aan de ploeg van trainer Guido Pen dan de taak om te laten zien of zij daadwerkelijk in het rijtje topploegen van de vijfde klasse hoort.

(Archieffoto: Noordoost.nl)