271116 renado balck boys 2 0 13SINT NICOLAASGA - Met een verdiende 2-0 overwinning op Black Boys heeft Renado gerevancheerd op de forse nederlaag tegen Mildam. Voetballend was het in Sint Nyk niet al te best. Gunstig bijkomstigheid voor de Sint Nyksters was dat de Snekers deze middag wel heel erg pover speelden.

De wedstrijd begon rommelig. Na 25 minuten waren er aan beide zijde nog geen uitgespeelde kansen geweest. Na dertig minuten zette Gert Jan Vink goed door, maar de doelman van de Snekers keerde de bal. De volgende aanval, met Theunis Sloothaak in de hoofdrol, was er één uit het boekje. Hij omspeelde twee man en met een prima schuiver gaf hij de doelman geen kans. Zo zette hij Renado verdiend op een 1-0 voorsprong. De roodwitten misten power op het middenveld en daarmee lukte het ook niet om de snelheid van de aanvallers optimaal te benutten.

Black Boys kwam na de twee meteen scherp uit de kleedkamers. Al in de eerste minuut moest keeper Fariz Mesud reddend optreden. Hij stond goed opgesteld en pareerde een prima kans voor de Snekers. In de eindpass bleven de Sint Nyksters slordig en zo kreeg Black Boys nog enkele kansen. Renado bleef de betere partij maar dit werd pas in de 86 minuut duidelijk toen Jaimy Carabain de eindstand op 2-0 bracht.

Door het gelijke spel van Akkrum in de derby tegen Oldeboorn naderen de Sint Nyksters de koploper op twee punten. Renado wordt echter weer op de hielen gezeten door Oldeboorn en Read Swart die beide met 22 punten hebben. Twee punten minder dan het elftal uit Sint Nicolaasga. Komende zondag speelt Renado uit tegen Aengwirden, dat dit weekend gelijk speelde tegen Nieuweschoot.

Foto's: De Zakenman)