261116cvvo vvi 1 2 49LEMMER -  Met een verdiende 1 - 2 overwinning is VVI als overwinnaar gekomen in de derby tegen CVVO. De Idskenhuisters waren op het Lemster sportpark de betere partij.

VVI begon agressief aan de wedstrijd en gaven de Lemsters goed partij en waren voetballend deze middag duidelijk de betere.  Nadat in de 30ste minuut een voorzet van Menno de Vries nog op het doelnet belande  was het  twee minuten later Tobias Draaisma die VVI  verdiend op voorsprong bracht.  Hij kreeg daar hulp van  de CVVO doelman die de bal  door zijn handen zag glijden. VVI kwam in de eerste helft niet in de problemen.

Ook in de tweede helft bleef VVI de betere partij en de solide  verdediging van de Idskenhuisters hield gemakkelijk stand . Een snelle aanval van VVI bracht Johannes Lindeboom in stelling die vanaf rand zestien meter op de lat schoot. CVVO  had moeite om de positie wisselingen in de voorhoede van VVI te volgen dat resulteerde in de 78ste minuut in de 0 -2. Johannes Lindeboom,  van links opkomend,  bereikte de vrijstaande  Daniel Kleipterp die koel  scoorde . CVVO maakt in de 84ste minuut nog wel de aansluittreffer toen een toegekende  penalty de stand terug bracht op 1 - 2. CVVO probeerde de laatste minuten nog wel op gelijke hoogte te komen maar in echte problemen kwam de ploeg van André Semplonius niet.

Door het gelijke spel van koploper Veenwouden en het onverwachte verlies van Zeerobben met 4 - 1 van FC Meppel blijft het spannende in de 2e klasse en staat VVI na 10 wedstrijden op plaats  7 met 17 punten.

(foto's: De Zakenman)