Menu

zoeken

040916 RENADO READ SWART 24SNEEK - In een steenkoud en winderig Sneek ging Renado in het bekerduel met Waterpoort Boys strijdend ten onder. De derdeklasser voetbalde voor rust wat makkelijker dan de Sint Nykster. Bij Renado waren nogal wat omzettingen vanwege de afwezigheid van diverse spelers.

Renado trad deze middag met maar liefst vijf wisselspelers aan, waaronder Arjen Postma die bij Zeerobben verplichtingen had. In de 39ste minuut kwam Waterpoort Boys op 1-0, door een fraaie aanval, net in een fase dat het bij Renado wat begon te lopen. Tjitte Werkman kwam twee keer nét tekort om te scoren, maar de Sint Nyksters werden wat brutaler. Ondanks de 1-0 achterstand kon men terug kijken op een prima eerste helft. Ten opzichte van de verloren competitieduel tegen Mildam was de teamspirit er dit keer wel.

Na rust hadden de Snekers het maar wat moeilijk met een fanatiek strijdend Renado.  Er kwamen twee honderd procent kansen. De eerste ontstond na een mooie aanval die tenslotte voor de schietgrage voeten van Theunis Sloothaak terecht kwam. Hij schoot maar net naast. Uit een kluts kreeg invaller Gerben Huitema nog een prachtkans, maar in een split second knalde hij over. Ook daarna gaf Renado zich niet gewonnen. Een snoeiharde voorzet van Giedo de Weerd werd door een verdediger nog bijna in eigen doel geschoten. Een 1-1 stand had de verhoudingen in het veld beter weergegeven, maar de winst bleef dus in Sneek.

Renado kan zich ne het verlies in het bekertoernooi richten op de competitie waar het momenteel op een gedeelde tweede plaats bivakkeert. Zeerobben, de ploeg van Arjen Postma, maakte korte metten met Bergum. De Harlingers wonnen thuis het bekerduel met maar liefst 8–0.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!