De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

161114 Cold Race LangweerLANGWEER - De eerste editie van de Langweer Cold Race bleek afgelopen weekend haar naam eer aan te doen. Uiteindelijk won het team met schipper Hylke Talsma uit Wartena deze 'laatste wedstrijd van het zeilseizoen'. 

Negentien teams van vier personen zeilden in Valken het afgelopen weekend in totaal 24 sprintwedstrijden op de Langwarder Wielen. Met temperaturen net boven het vriespunt moesten de deelnemers zich dik inpakken. De ploegen, veelal gelegenheidsteams, maakten er een mooi schouwspel van. Uiteindelijk won het team met schipper Hylke Talsma. Ulbe Zwage met zijn Langweerder bemanning Marga Rahusen, Marleen Uilkema en Sies Uilkema werd derde.

De Langweer Cold Race is een initiatief van Sailservice en wordt mede mogelijk gemaakt door de Langweerder horecagelegenheden De Drie Zwaantjes, De Tapperij en Het Wapen van Langweer, Heineken, Promotex en Bakkerij Langweer. De Cold Race krijgt volgend jaar een vervolg.

(Foto's: De Zakenman)

161114 Cold Race Langweer overzicht

161114 Cold Race Langweer boei

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?