131116 mildam renado 4 1 14MILDAM - Renado heeft een forse afstraffing gekregen in het duel tegen Mildam. Met 4-1 werden de Sint Nyksters op alle fronten afgetroefd. Vanaf minuut één was Renado de mindere en toen in de 30ste minuut Renado met tien man verder moest na een rode kaart voor Albert Anne Brouwer liep de ploeg achter de feiten aan.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd Renado met veel inzet bestreden. Renado wist zich geen raad met de sterke verdediging van Mildam en de Renado voorhoede werd consquent afgedekt door twee of drie man van Mildam.  Al in de elfde minuut kwam Renado op achterstand toen de doelman met een verre uittrap de voorhoede aanspeelde en alles wat Renado was verraste met de 1-0.

De thuisploeg bleef agressief en gegroepeerd spelen. In de 21 ste minuut werd doelman Fariz Mesud wederom verschalkt, nu met een uithaal vanaf de rand van het zestienmetergebied. Renado maakt in de 30ste minuut nog wel de aansluittreffer toen een vrije trap van Arjen Postma door iedereen werd gemist en zo tegen de touwen ging.

Nadat Albert Anne Brouwer eerder door het oog van de naald kroop na een overtreding, ging hij in de 30ste minuut weer in de fout en kon met rood vertrekken. De toegekende penalty voor Mildam werd echter hoog over geschoten zodat de stand 2 - 1 bleef. Met tien man kon Renado geen vuist maken en bleef het de mindere in de wedstrijd.

In de tweede helft werd het niet veel beter aan de zijde van de Sint Nyksters. Al na 10 minuten werd het 3-1 toen de defensie weigerde in te grijpen en de Mildam-speler alle kans gaf om te schieten. In de 73ste minuut werd het nog erger voor Renado toen een vrije trap in één keer werd ingeschoten en de eindstand 4-1 op het bord kwam.

Met de 0-3 overwinning van koploper Akkrum op Irnsum heeft Akkrum nu vier punten voorsprong op Renado. Door het verlies van Read Swart en de winst van Oldeboorn van 7 - 0 op FFS is de ploeg van Piet de Winter met 21 punten gelijke hoogte gekomen met Renado.

Komende zaterdag spelen de Sint Nyksters voor de beker uit tegen Waterpoort Boys en 27 november thuis tegen Black Boys voor de competitie.