121116 vvi meppel 2 2 12IDSKENHUIZEN - VVI heeft het thuisduel tegen Meppel  met  een gelijkspel (2-2) afgesloten. Op het koude sportpark De Stripe werd het zaterdagmiddag een open wedstrijd van twee teams, die beiden wilden winnen en voor aansluiting met de top vijf knokten. Het venijn zat hem deze middag in de staart. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorden beide teams elk nog een keer gescoord.

In een prima eerste helft zagen de toeschouwers twee teams, die aan elkaar waren gewaagd. Een iets beter voetballend Meppel tegen een hard werkend VVI, waarbij de snelle uitvallen van Johannes Lindeboom en Daniel Kleiterp een voortdurende dreiging op het doel van Meppel vormden. Een prima redding in de 22ste minuut van Jan Dick Piersma werd opgepikt en uit de uitbraak scoorde Daniel Kleiterp. Protesten vanwege buitenspel wuifde de goed leidende scheidsrechter Baar uit Scheemda weg. De voorsprong van de Idskenhuisters duurde nog geen 10 minuten toen Meppel de gelijkmaker scoorde na een misverstand in de VVI-defensie.

In de tweede helft lukte het VVI de linies wat meer te sluiten en was er meer dreiging. De inzet bleef onverminderd en er kamen kansen.  Het venijn zat echter in de staart van de wedstrijd. Was het in de 84ste minuut een Meppel-aanvaller, die alleen op het VVI-doel afkwam, maar net naast schoot. Drie minuten later wserd het toch 1-2 voor Meppel, nadat het er verdedigend even niet goed voor stond. In de 90ste minuut kreeg VVI loon naar werken. Ronald de Jong schoot van 20 meter afstand een vrije trap regelrecht in het net. De gelijkmaker was binnen.

Na dit gelijkspel blijt VVI middenmoter in de tweede klasse. Volgende week is het team uit Idskenhuizen vrij in verband met het bekerprogramma. Een week later is de derby tegen CVVO in Lemmer.