Menu

zoeken

161103 Skutsje Twee GebroedersLANGWEER - Jaap Zwaga (45) keert terug als schipper van het Langwarder Skûtsje. De beroepsvaartschipper uit Grou volgt Johannes Meeter op. Die stapte op uit onvrede over de nieuwe zeilformule van de SKS en maakte de overstap naar Huzum.

Zwaga was van 2012 tot 2014 schipper in Langweer. Hij stapte toen op na een verschil van mening met het bestuur over het te voeren beleid. Inmiddels heeft er een aantal gesprekken plaatsgevonden, waar een streep onder het verleden is gezet. 

Als kleinzoon van Ulbe Zwaga en zoon van Lammert Zwaga, die in 1980 het laatste kampioenschap binnenhaalde, staat er dus opnieuw een Zwaga aan het roer bij Langweer. Zowel Stichting Skûtsjes Doniawerstal als de nieuwe schipper denken dat er, ondanks de nieuwe zeilformule die negatief uitpakt voor Langweer, goede resultaten met de Twee Gebroeders kunnen worden behaald. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!