161104 VV Langweer neutraalLANGEZWAAG - Dankzij twee eigen doelpunten heeft VV Langweer zondag de winst in de uitwedstrijd tegen VV Langezwaag over de streep getrokken. Dankzij de 1-3 overwinning vinden de roodhemden uit het watersportdorp weer de aansluiting met de top.

Tot dusver heeft VV Langezwaag in de vijfde klasse B nog niet veel potten kunnen breken. Slechts drie punten zijn er tot dusver behaald. Voor Langweer zaak om de drie punten het liefst met een flink aantal doelpunten binnen te halen. Het werd een ander soort wedstrijd. De eerste helft kabbelde lange tijd voort. Pas in de 34ste veerde het publiek op. De thuisploeg werkte na een skrimmage de bal in eigen doel, waardoor Langweer dus vrij fortuinlijk met een voortsprong de rust in ging.

De tweede helft leverde meteen een ander beeld op. Na drie minuten verdubbelde Langweer haar voorsprong door een benutte vrije trap van Herman Roffel. De ploeg van trainer Guido Pen kreeg nog wel wat kansen, toch was het Langezwaag die in 67ste minuut de spanning in de wedstrijd terugbracht. Toch gooide de thuisploeg zelf de wedstrijd op slot, door in slotminuten de bal opnieuw in het eigen doel te werken.

Langweer stijgt door de winst naar een vijfde plaats met zeventien punten uit negen wedstrijden. Koploper is Houtigehage dat 23 punten heeft verzameld. Volgende week speelt Langweer om half drie thuis tegen Tijnje, de huidige nummer zeven.

(Archieffoto: De Zakenman)