061116 vwc renado 1 5 49MUNNEKENBUREN -  Renado heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen VWC. De ploeg uit de Westhoek werd met 1  -5 verslagen en als er in deze competitie een kans was geweest om met dubbele cijfers te winnen dan was het wel deze middag in Munnekeburen.

Renado begon plichtmatig aan de wedstrijd toen snel duidelijk werd dat VWC duidelijk de mindere was van de Sint Nykster. Toch duurde het tot de 20st minuut dat dit in de score werd uitgedrukt. Tjitte Werkman zette op links goed door en de voorzet op   Giedo de Weerd  was  op een presenteerblaadje en die maakt dan ook geen fout en opende de score. Renado verdedigde slordig en dat resulteerde dan ook in de 35ste minuut tot de gelijkmaker. Nog geen minuut later stond Renado weer op voorsprong toen een voorzet door  een VWC verdediger in eigen doel werd gewerkt. Voor de rust werd het nog 1 - 3 door Theunis Sloothaak die in tweede instantie nadat hij eerst de paal raakte de bal in het net deponeerde.

Het bleef slordig en de meegereisde supporters moesten tot minuut 70 wachten toen Arjen Postma met een prachtige gericht schot van 20 meter de doelman passeerde. In de laatste minuut  was het Giedo de Weerd die nog de 1 - 5 aantekende. Met het gelijkspel van koploper Akkrum is Renado de koploper op één punt genaderd . Door het verlies van Oldeboorn tegen Read Swart is de ploeg van Piet de Winter afgezakt naar plaats 4.

Komende zondag  de uitwedstrijd tegen het nummer 10 geplaatste  Mildam.

(foto's: De Zakenman)