051116 vvi broeks b 2 4 26IDSKENHUIZEN  -  Met de uitslagen van vorig seizoen in het achterhoofd was VVI vooraf gewaarschuwd voor Broekster Boys. Vorig seizoen werd thuis met 5  - 2  gewonnen maar in Damwoude werd  het maar liefst 9 - 1.   De thuisclub  heeft de nederlaag zaterdagmiddag aan zichzelf te danken door vooral in de eerste helft  te slap te beginnen tegen een goed voetballend Broekster boys.  VVI verloor het duel op het sportpark de Stripe met  3 - 4 . Met de rust leidde de ploeg uit Idskenhuizen nog met  3 - 2

VVI begon slap aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Damwoude  die al  na 3 minuten op voorsprong  kwam toen de verdediging van VVI  niet ingreep op een opkomende Broekster Boys aanvaller.  VVI gaf volop ruimte aan de gasten en voetballend was de ploeg uit Damwoude  dan ook de betere dat in de 14e minuut de voorsprong de 0 -2 bracht.   Broekster Boys bleef komen en in de 22ste minuut leek het er op dat het nog 0 - 3 zou worden maar een prachtige redding van de goed keepende Jan Dick Piersma tikte  de bal uit de bovenhoek . Johannes Lindeboom  pikte de bal op het middenveld op en volle snelheid op de doelman afkwam  en  Daniel Kleiterp in de gelegenheid bracht om de aansluittreffer te scoren.  Een paar minuten later was het weer Lindeboom die op snelheid de verdediging passeerde maar in het zestien meter gebied onderuit werd gehaald en de toegekende penalty werd door Ronald de Jong ingeschoten.  VVI putte moed uit de gelijke stand maar echt goed voetballen liet VVI niet zien.  Op slag van rust scoorde Daniel Kleiterp nog onverwacht de 3 - 2 zodat VVI met voorsprong kon gaan rusten.

De VVI supporters gingen er in het begin van de tweede helft even goed voor staan, de harde kern van VVI zocht positie  en vroegen zich af wat voor voetbalmiddag het zou worden.  Het was echter Broekster Boys die de druk op de VVI defensie opvoerde. In een van de tegenaanvallen had Ronald de Jong  de voetbalmiddag kunnen redden door de 4 - 2 te scoren maar hij faalde door tegen de keeper aan te schieten.  In de 72 ste minuut kwam Broekster Boys op gelijk hoogt na wederom slecht uitverdedigen van VVI. Iedereen leek vrede te hebben met een gelijkspel maar in de slot minuut werd het toch nog gescoorde en wel door de gasten,  zij strafte een dekkingsfout van VVI prima af zodat Broekster Boys met de volle winst huiswaarts kon gaan.

(foto's: De Zakenman)