301016 Langweer Blauwhuis 6 0 7Langweer - Met een prima 6 - 0 overwinning van Langweer op Blauwhuis deed Langweer aan klantenbinding. De ploeg van Guido Pen miste zondagmiddag   vier basis speler die allemaal geblesseerd afhaakten. In het team enkele aanstormende talenten waaronder de 15 jarige Bas Bloemendaal.

Al na ruim 40 seconden scoorde Langweer  toen Renee Feenstra een voorzet van Jan Bauke Faber  de Blauwhuis doelman passeerde. Met nog geen vijf minuten op de klok moest scheidsrechter Mortier met een hamstring blessure afhaken. Durk Winia als toeschouwer langs de lijn nam zijn taak over en na dertig minuten oponthoud werd de wedstrijd hervat.  De blessureleed van Langweer werd in de zestiende minuut nog groter toen Edwin Drost met een liesblessure moest afhaken. Langweer bleef deze middag de betere ploeg . Blauwhuis bleef het proberen maar de verdediging van Langweer bleef onder leiding van  Douwe van der Schaaf attent.  Pieter Marten Brinksma scoorde uit een voorzet van Sander Drost de 2 - 0.  De 3 - 0 voor Langweer was het mooiste doelpunt van de middag met een prachtige lob passeerde  Renee Feenstra  de Blauwhuis doelman.  Nog voor de rust scoorde Langweer nummer vier door Herman Roffel.

In de tweede helft bleven beide teams voetballen. Bas Bloemendaal maakte er de  5  -0  en aanvoerder Jan Bauke Faber maakte in de slotminuten nog de zesde doelpunt voor de Langweerders. Met deze ruime overwinning stijgt Langweer naar de zesde plaats.  Volgende week speelt Langweer uit tegen het laag geplaatste Langezwaag,  een prima kans om nog een plaatsje te stijgen.L

(foto's: De Zakenman)