301016 renado nieuweschoot 5 0 69SINT NICOLAASGA - Op een uiterst efficiënte manier heeft zondagmiddag met 5 - 0 gewonnen van Nieuweschoot, Met deze overwinning staat Renado op de tweede plaats met drie punten achterstand op koploper Akkrum. In de tweede helft  kwam Arjen Postma weer in het veld na een vervelende knieblessure.

Renado kwam al vroeg op voorsprong toen een voorzet van Giedo de Weerd  in eigen doel werd gewerkt. Beide ploegen bleven voetballen en aan beide zijde waren er kansen. Doelman Fariz Mesud stond een drietal keren goed opgesteld en  keerde de inzet van Nieuweschoot. In de 36ste minuut een uitbraak van Renado  waarbij drie man  van Renado op randje buitenspel op de Nieuweschoot doelman afkwamen. Uit de voorzet van giedo de Weerd scoorde Theunis Sloothaak de 2  -0.

In de tweede helft werd het spel rommeliger . Even leek het erop dat Renado in dezelfde val zou lopen als voorgaande wedstrijden waar een voorsprong bijna uit handen werd gegeven.  Na een heerlijk actie van Hans Semplonuis kwam Renado weer in zijn spel . Semplonius veroverde de bal op de middenstip en op volle snelheid slalomde  hij door de  Nieuweschoot verdediging en scoorde beheerst de 3  - 0.   Met nog 20 minuten te gaan een enorme pegel van Jens Talsma die met een katachtige reactie door de Nieuweschoot doelman werd gekeerd.   Na een vervelende knie blessure kwam Arjen Postma het laatste kwartier  terug op het veld. Meteen werd het spel rustiger  en in de laatse 10 minuten scoorde de Sint Nyksters nog twee keer. Tjitte Werkman maakte er in de 80 ste minuut 4 - 0 van en vlak voor het laatste fluitsignaal , van de prima leidende scheidsrechter  Keuter, maakte  Giedo de Weerd de 5  - 0.

Oldeboorn won met  1 - 2 van de volgende tegenstander van Renado VWC uit Munnikenburen  en staat met Renado met 18 punten  op een gedeelde tweede plaats. Door het verlies van Read Swart bij Aengwirdem staat de ploeg uit  De Knipe  nu op plaats 4 met 16 punten.

(foto's : De Zakenman)