vvi damesIDSKENHUIZEN - De dames van VVI hebben in de halve finale van het bekertoernooi in een spannende wedstrijd na penalties veloren van AVC uit Sexbierum. De dames van VVI haalden in de de wedstrijd niet het niveau van de vorige wedstrijden, mogelijk speelde de zenuwen toch parten.

De teams waren voor de rust gelijkwaardig. Aan beide kanten werden weinig uitgespeelde kansen gecreeërd. In de tweede helft zette een aanvallender spelend AVC de druk op de VVI-verdediging. Keepster Magriet de Winter wist met enkele goede reddingen het doel schoon te houden.

Desalniettemin kwam AVC met een fraaie kopbal op een 0-1 voorsprong. Lang leek het erop dat dit ook de eindstand zou worden, tot 5 minuten voor het einde Michelle Boonstra na een goede diepte pass met een hard schot de 1 - 1 maakte.

De wedstrijd werd met een werkelijk bloedstollende penalty-serie afgesloten. Veertien strafschoppen aan beide kanten waren er nodig om tot een winnaar te komen. Maar liefst vijf keer kreeg VVI de kans om de wedstrijd te winnen na het missen van AVC en fantatsich keeperswerk van Magriet de Winter. De dames uit Idskenhuizen misten daarentegen ook. Bij de veertiende penalty hadden de dames van AVC de zenuwen wel in bedwang en wonnen zo de halve finale.

Een daverend applaus was de beloning van het talrijk opgekomen publiek, dat heeft genoten van de prestaties van de VVI dames in het KNVB-bekertoernooi.

Foto boven: Michelle Boonstra scoorde fraai de 1 -1 (Foto: De Zakenman)

vvi dames 1

Magriet de Winter leek even de held van de wedstrijd te worden (Foto: De Zakenman)