091016 RENODO OOSTERLITENS 4 1 53SINT NICOLAASGA - Met een 4-1 overwinning op Oosterlittens heeft Renado de goede reeks wedstrijden een prima vervolg gegeven. Er lijkt steeds meer lijn in het elftal van Arjen Postma te komen. In de thuiswedstrijd de voetbalploeg uit Sint Nyk niet in echte problemen geweest en met name in de eerste helft werd er goed gevoetbald.

Oosterlittens kwam naar Sint Nyk met een punt voorsprong en de wetenschap dat zij het Renado de laatste jaren altijd moeilijk maken. De Sint Nyksters begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. De roodwitten waren voetballend beter en zetten druk op het doel van Oosterlittens. In de 28ste minuut resulteerde een scherpe voorzet van links in een doelpunt. Tjitte Werkman bekroonde zijn goede spel van de laatse wedstrijden met de 1-0. Nog geen vijf minuten later gaf Jens Talsma een prachtige pass op Gert Jan Vink, die van 20 meter uithaalde en onhoudbaar de bal in de bovenhoek schoot. Renado bleef druk houden en een attente Giedo de Weerd profiteerde van een foutieve uittrap van de Oosterlittens-goalie en scoorde nog voor de rust de 3 - 0.

Al drie keer eerder in de competitie leidde Renado in de rust met 3-0 en net als vorige keren kwamen de Sint Nykster te slap uit de kleedkamers. Het goede spel was zoek en in de eerste tien minuten van de tweede helft waren er voor Oosterlittens meer kansen dan in de eerste 45 minuten. De tegenstander strafte dit af door terecht tegen te scoren. De ploeg van Arjen Postma veerde echter op tijd op en met een paar acties langs de lijn van Giedo de Weerd kantelde de wedstrijd. De prima keepende Oosterlittens-doelman hield echter zijn goal schoon. Tot de 76ste minuut. Giedo de Weerd kwam los van zijn verdediger, die de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel werkte, zodat de 4-1 eindstand op het bord kwam.

Met de overwinning klimt Renado naar de vierde plaats in de vierde klasse. De Sint Nykster spelen volgende week uit tegen RKO uit Rutten die zondagmiddag kansloos met 3-0 verloor van koploper Akkrum, die met 15 punten evenveel punten heeft als Oldeboorn maar wel een beter doelsaldo kent.

(Foto's: De Zakenman)