05050710 Volleybal handenSCHARNEGOUTUM – Het eerste dameselftal van SNVV heeft ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. In Scharnegoutum werden de plaatselijke Swette Switters in een zinderend spannende wedstrijd met 2-3 verslagen.

De Sint Nykster liepen in de eerste set al snel uit naar een comfortabele voorsprong van vijf punten. Bij de stand van 13-18 begon de service van de tegenstander ineens te lopen. SNVV maakte nog maar één punt. Wisselingen aan de kant van de Sint Nykster dames zorgden voor het gewenste effect, maar de Swette Switters pakten de set.

De tweede helft zette de thuisploeg de lijn door. SNVV leek uit het veld geslagen en verloor de set. De dames vonden het vertrouwen uit het begin van de wedstrijd daarna weer. De sterke midaanval van de Swette Switters werd uitgeschakeld en de Sint Nyksters waren ontketend. Met overtuigende setstanden werd de stand weer gelijk getrokken.

De beslissende vijfde set loopt maar tot vijftien punten. SNVV wist een voorsprong van twee punten te pakken. Aan het eind kwam de thuisploeg nog dichtbij, maar een uitstekende block van aanvoerster Yvonne Brinksma kregen de dames weer lucht. Bij 13-14 serveerde de thuisploeg de bal uit.

SNVV-coach Ron Durge vond de uitslag terecht. ,,We hebben gewoon een goede pot gespeeld, maar door één serviceserie laten we ons het kaas van het brood eten. Dat werkte helaas in de tweede set door, terwijl we ook toen niet slecht speelden. Swette Switters is een goede ploeg en als je die de ruimte geeft pakken ze hun kansen.” Durge gaf aan te hebben genoten van het spel van zijn ploeg. ,,Al onze ideeën komen er uit. Het is nu zaak dit constanter te doen. Dat kan mede door wedstrijden te spelen.”

De aankomende wedstrijd gaat vanwege een sterfgeval bij tegenstander Reva niet door. Aankomend weekend viert SNVV haar zestigjarige bestaan. Op 12 oktober staat de bekerwedstrijd uit tegen SVI D3 op het programma, op drie dagen later moet SNVV naar Nijland waar de competitiewedstrijd tegen OTIB op het programma staat.

(Archieffoto: Noordoost.nl)