07060954 Voetbal keeper gepasseerdTERWISPEL - VV Langweer heeft zondagmiddag overtuigend gewonnen van het nog puntloze Wispolia. In Terwispel werd het 0-4, maar de score had vele malen hoger moeten uitvallen.

Vooraf waren de voetballers uit het watersportdorp natuurlijk de favoriet. Vanaf het eerste fluitsignaal wilde de ploeg van Guido Pen snel afrekenen met de tegenstander. Al na vijf minuten werd het net ook daadwerkelijk gevonden door Pieter Marten Brinksma. Binnen een kwartier werd de score verdubbeld door spits Jan Bauke Faber. Dit bleek echter niet de opmaat te zijn voor een uitslag met dubbele cijfers. Langweer kreeg legio kansen, maar verzuimde om de tegenstander helemaal over de knie te krijgen. Voor rust werd nog wel de 0-3 door Tim de Jong gemaakt. Ondanks dat de score ruim is, gaf dit de krachtsverschillen niet duidelijk weer.

De tweede helft bleek weinig boeiend. Wispolia kreeg geen enkele kans, maar ook het kwalitatief veel betere Langweer bleek onvoldoende in staat om het de tegenstander lastig te maken. Naar mate de wedstrijd vorderde wilde de voorhoede van de roodhemden er toch nog iets van maken en dat leverde prompt opgelegde mogelijkheiden op. Aurelius Faber maakte zo'n tien minuten voor tijd de 0-4. Dat bleek ook de eindstand te zijn.

Langweer - dat geen moment in de moeilijkheden kwam - kan met een goed gevoel toe werken naar het treffen met Houtigehage, van aankomende zondag op eigen veld. Die ploeg staat momenteel tweede, terwijl de roodhemden achtste staan. Een lastige wedstrijd dus, maar als de ploeg van Guido Pen de kansen die ze krijgt verzilvert, dan liggen er altijd mogelijkheden om de drie punten te pakken.

(Archieffoto: Noordoost.nl)