021016 ffs renado 0 4 32VEGELINSOORD -  Renado speelde zondagmiddag tegen de uit de derde klasse gedegradeerde FFS. Op het veld in Vegelinsoord, met misschiel wel het mooiste reclamebord van het noorden van de gezamenlijke veehouders in de Haskerveenpolder, werd het een gemakkelijke 0-4 overwinning voor de Sint Nyksters.

Renado begon goed aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten de Sint Nyksters druk op het doel van de thuisclub. FFS probeerde daar met lange ballen aan onderuit te komen, maar de Renado-defensie stond goed opgesteld en tot gevaarlijke tegenaanvallen kwam het dan ook niet.

In de vijftiende minuut stond Renado-spits Theunis Sloothaak goed opgesteld en kopte de bal uit een voorzet onhoudbaar in de rechter benedenhoek. In de 37ste minuut maakte Tjitte Werkman het tweede doelpunt voor de Sint Nyksters. Achterover koppend werd de FFS-doelman gepasseerd. De ploeg van trainer Arjen Postma bleef komen, in de 40ste minuut werkte een FFS-verdediger de bal, uit een scherpe voorzet van Giedo de Weerd, in eigen doel. Met de rust was er dus een comfortabele 0-3 voorsprong opgebouwd.

Voetballend werd het er in de tweede helft niet beter op. FFS kwam wat meer aan de bal, maar was onmachtig en creërde geen kansen. Bovendien was doelman Fariz Mesud alert op de paar mogelijkheden die het thuispubliek even in beweging liet komen. Renado bleef de betere ploeg maar tot echte wapenfeiten kwam het in de tweede helft niet. Op één moment na. Uit een snelle aanval was het namelijk Giedo de Weerd die in de slotminuten nog voor de 0-4 aantekende.

Met deze overwinning stijgt Renado naar de zesde plaats op de ranglijst met negen punten uit vijf wedstrijden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens op het programma. Dat elftal staat met tien punten op plaats drie. Koplopers in de vierde klasse met twaalf punten zijn Akkrum en door de Sint Nykster Piet de Winter getrainde Oldeboorn. Akkrum won haar uitwedstrijd met 0-5 tegen Nieuweschoot en Oldeboorn tekende voor de winst in een bijzonder doelpuntrijke wedstrijd tegen Aengwirden. De thuisclub won namelijk met 6 - 4 .

(Foto's:De Zakenman)